Nový MAX v Poprade privítal svojich prvých návštevníkov

12.12.2005 Poprad

Obyvatelia Podtatranského regiónu môžu využiť jedinečnú príležitosť na predvianočné nákupy a oddych v príjemnom prostrední zábavno-obchodného centra MAX v Po...
Obyvatelia Podtatranského regiónu môžu využiť jedinečnú príležitosť na predvianočné nákupy a oddych v príjemnom prostrední zábavno-obchodného centra MAX v Poprade, ktoré tento týždeň privítalo svojich prvých návštevníkov. Investorom projektu je spoločnosť EuroMAX Slovakia, a.s. , ktorej cieľom je vybudovať sieť zábavno obchodných centier regionálneho významu vo významných regionálnych centrách po celom Slovensku.

Zábavno-obchodné centrum MAX na sídlisku Juh v Poprade otvorilo v stredu, 7. decembra 2005 svoje brány pre verejnosť. Zástupcovia miestnej samosprávy a spoločnosti EuroMAX Slovakia, a.s. však privítali prvých návštevníkov MAX centra už v predvečer otvorenia. Symbolickú pásku slávnostne prestrihli primátor mesta Poprad Anton Danko a predseda predstavenstva spoločnosti EuroMAX Slovakia Pavol Adamec. O dobrú náladu prítomných sa postaral moderátor Maroš Kramár a hostia večera Helena Vondráčková, Robo Opatovský a ďalší.

V obchodných priestoroch zábavno-obchodného centra MAX v Poprade je na predajnej ploche asi 16.000 m2 zastúpených vyše 90 prevádzok s rôznym predajným sortimentom a poskytovanými službami. Súčasťou MAX centra je aj 360 parkovacích miest v podzemných parkoviskách, čo je z klimatických dôvodov nesporne veľkou výhodou pre návštevníkov MAX centra. V MAX centre Poprad nebude chýbať ani detský kútik, kde budú môcť rodičia ponechať svoje deti počas nakupovania pod dozorom odborných pracovníkov.

Celková investícia na výstavbu MAX centra v Poprade bola okolo 700 mil. Sk, pričom časť týchto investícií smerovala do rozvoja dopravnej infraštruktúry v okolí centra aj v spolupráci s AHOLD Retail Slovakia, k.s. ako investorom hypermarketu Hypernova, ktorý je súčasťou zábavno-obchodného centra MAX. Kľúčovým bodom projektu bolo vyriešenie napojenia na štátnu cestu I. triedy odbočovacími pruhmi cez svetelnú križovatku, čo poskytuje návštevníkom komfortný prístup do areálu centra.

Najväčšiu časť Centra MAX v Poprade tvorí tzv. hyperzóna, kde sa na ploche vyše 2.500m2 nachádzajú obchodné priestory kompaktného hypermarketu Hypernova, ktorý svojim zákazníkom poskytne bohatý sortiment tovaru v príjemnom prostredí za konkurenčné ceny. V nákupnej zóne, ktorá sa rozprestiera na dvoch podlažiach, nájdu návštevníci centra svoje obľúbené značky a predajne, ako napríklad Baťa, Reserved, Kenvelo, New Yorker, Dr. Og, Chantall, Esoline, Imbiz, Skiny, Dráčik, Sunny čaje a mnoho ďalších. Na svoje si prídu aj milovníci športu v značkových predajniach popredných svetových výrobcov športových potrieb Adidas, Nike, Puma či Exi sport. Samozrejmosťou je aj gastro zóna s rôznorodým sortimentom, od prevádzok rýchleho občerstvenia cez reštauráciu a kaviarne až po cukráreň.

Lákadlom pre návštevníkov zo širokého okolia budú aj viaceré príležitosti na zábavu a relax pre malých i veľkých, čo vytvára jedinečnosť obchodných centier MAX v tomto regióne Slovenska. V Poprade čaká na svojich návštevníkov bowlingová sála s profesionálnymi dráhami, či horolezecká stena pre milovníkov adrenalínových športov. Nebude tu samozrejme chýbať multikino s viacerými kinosálami a herňa. Svojim malým návštevníkom MAX Poprad ponúka okrem toho aj exteriérové detské ihrisko a skatepark.

V súvislosti s otvorením zábavno-obchodného centra MAX je pre obyvateľov Popradu i širokého okolia pripravených množstvo sprievodných podujatí pre mladých i tých skôr narodených, ktoré budú pokračovať počas celého predvianočného obdobia.

Otvorením nových zábavno-obchodných centier v Poprade a súčasne aj v Trenčíne napĺňa zámer spoločnosti EuroMAX Slovakia, a.s. vybudovať sieť zábavno-obchodných centier MAX v regionálnych centrách na Slovensku, ktorého pilotným projektom bolo vybudovanie obchodného centra v Trnave. Otvorením týchto dvoch centier sa spoločnosť EuroMAX Slovakia, a.s. stáva lídrom na slovenskom trhu v oblasti budovania zábavno-obchodných centier regionálneho významu. Vzhľadom na predsavzatia je spoločnosť EuroMAX Slovakia skoro v polovici cesty k dosiahnutiu svojho zámeru - v budúcom roku plánuje vybudovať MAX v Nitre, zahájiť výstavbu MAX v Žiline a Prešove a zároveň pripraviť projekt vyššieho významu s pracovným názvom MegaMAX v Bratislave.
Diana Dobrucká
 

Vyberte región